AAA
Wiosenne inspiracje
Wtorek, 30 marca 2010r. (godz. 09:54)

W Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach odbył się na początku marca br. Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny pod hasłem ,, Wiosenne inspiracje z łososiem i warzywami w rolach głównych”.

fot. Gazeta Starachowicka
Nastepna wiadomosc:
ť Będzie bezpieczniej

Poprzednia wiadomosc:
ť Próbowali uciekać!

W konkursie brali udział uczniowie ze szkół z terenu województwa świętokrzyskiego kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik hotelarstwa, technik kucharz. Zespół Szkół nr 1 w Starachowicach reprezentowali uczniowie: Daniel Czyż (kl. IV D) oraz Mateusz Wojtasik (kl. IV C).


W ramach prac konkursowych przygotowali danie zasadnicze z łososia. Daniel wykonał łososia marynowanego w czerwonym winie, a Mateusz - Lasagne z łososiem i szpinakiem.

Jury oceniało prace konkursowe uwzględniając organizację pracy, technikę wykonania, sposób podania, smakowitość potrawy. Daniel Czyż zdobył II miejsce, a Mateusz Wojtasik - IV. Gratulujemy!

Uczniów do konkursu przygotowali nauczyciele przedmiotów zawodowych: Zofia Białęcka i Anna Pastuszka oraz szef kuchni hotelu „EUROPA” Marcin Bródka.

(as)

REKLAMA